0003 – magyar-angol két tanítási nyelvű informatika ágazat

A tanulmányi területet nyelvi előkészítő évvel indítjuk. A nyelvi előkészítő évben heti 18 angol órád lesz. A 18 óra az angol alap, angol nyelvtan és angol kommunikáció tantárgyakból tevődik össze. A nyelvi előkészítő év célja, hogy felkészülj a tanév végi alapvizsgára és arra, hogy a második PG-s tanévedtől kezdődően angol nyelven tanuld a történelem, az angol célnyelvi civilizáció és a biológia tantárgyakat. Minden további tanévben 3 tantárgyat angol nyelven fogsz tanulni, így hetente legalább 10-12 órád idegen nyelven fog zajlani. Ennek köszönhetően folyamatosan fejlődik az angoltudásod, így lehetővé válik számodra, hogy felsősokú nyelvvizsgát szerezz. Gyakorlott pedagógusaink, anyanyelvi lektorunk mindent megtesznek azért, hogy ezt a célt úgy érd el, hogy ne kelljen délutánonként magánórákra járnod!

Az angol nyelv magasszintű elsajátítása mellett, kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy az informatikai ismereteid is folyamatosan bővüljenek. Iskolánk ECDL vizsgaközpont, így lehetőséget biztosítunk arra, hogy megszerezd az ECDL (European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány), az informatikai írástudás nemzetközileg egységes bizonyítványát. Iskolánk tagja a CISCO Hálózati Akadémiának, így vállalkozik arra, hogy a Cisco által kifejlesztett elektronikus tananyagokat egységes e‑learning környezetben, saját oktatási rendszerébe integrálva oktatja, az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával. Az iskolában töltött évek alatt lehetőséget biztosítunk számodra, hogy elvégezd az IT Essentials és a CCNA Routing & Switching kurzusokat. Az IT Essentials: PC hardver és szoftver tananyag számítógépes alapismeretekről ad áttekintést és biztosít belépő szintű ismereteket technikusi munkakörök betöltéséhez. A CCNA Routing and Switching tananyag átfogó képet ad a hálózati alapfogalmakról és készségekről, a hálózati alkalmazásoktól és protokolloktól egészen az alsóbb rétegbeli szolgáltatásokig. A Cisco Hálózati Akadémia program másik nagy értéke a diákok és tanárok számára jogtisztán elérhető Packet Tracer szimulációs program. Az informatika ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgán a Hálózati ismeretek témakör gyakorlati feladatát emelt szinten ezzel a hálózati szimulációs programmal kell megoldani, közép szinten pedig a választható programok között van.

Az informatika osztályban tanuló diákjaink mindegyike megtanulja a tízujjas gépelést. Akár olyan magas szintre is eljuthatsz, hogy a gépíró világbajnokságon képviseld Magyarországot. Az elmúlt négy világbajnokság mindegyikén több PG-s diák is megmérette magát. Tanulmányaid alatt elsajátítod a legfontosabb irodai szoftverek magasszintű használatát. Képes leszel interaktív weboldalakat létrehozni HTML, CSS és JavaScript nyelvek segítségével. Adatbázisokat készíthetsz, amelyek összekapcsolódhatnak a weboldalaiddal. Elsajátítod a C# programozási nyelvet, amivel grafikus felületű alkalmazásokat is programozhatsz. Megtanulhatod a hálózatok működésének alapjait, képes leszel közepes céges hálózatokat megtervezni, kiépíteni és beállítani.

A felsőoktatásba történő jelentkezés 2020-tól csak úgy lehetséges, hogy legalább egy középfokú nyelvvizsgával rendelkezel és egy emelt szintű érettségit teszel. Ezen a tanulmányi területen ezeknek a feltételeknek a teljesítése nem fog neked problémát jelenteni, továbbá az angol nyelv felsőfokú ismerete, akár a külföldi továbbtanulás lehetőségét is kínálja majd számodra!

A képzés végén Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus komplex szakmai vizsgát fogsz tenni. Ennek a szakmának a birtokában a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa lehetsz, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat láthatsz el. Megfelelő mélységű informatikai, hálózati ismereteid birtokában részt vehetsz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Az ilyen munkakörben dolgozó szakember felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő, illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása, a felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódás biztosítása, melynek révén hozzájárul a szervezet teljesítményének folyamatos növeléséhez, a szervezet céljainak eléréséhez.

© 2019 PG

Please publish modules in offcanvas position.