logo150

Kapcsolat
Amennyiben kérdése van, kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével küldje el nekünk.
1-min.jpg
2-min.jpg

kompetencia

eredményeink

továbbtanulás

Gépésztechnikus

Gépésztechnikus (5 0715 10 05)

A sikeres ágazati alapvizsgát követően a gépészet ágazatban tanuló diákok választhatják a gépésztechnikus szakmát CAD-CAM szakiránnyal. A szakirányú oktatás a 11-13. évfolyamon valósul meg és technikusi vizsgával zárul, amely egyben emelt szintű érettséginek is számít. A gyakorlati képzés szakképzési munkaszerződéssel a duális képzőhelyen vagy az iskola jól felszerelt tanműhelyében kerül megvalósításra.

A szakmát azoknak ajánljuk, akik a számos kiskunfélegyházi és környékbeli gépipari vállalat egyikénél kívánnak elhelyezkedni. A szakmát megszerzők a munkakörök széles körét lesznek képesek betölteni.

A szakmát megszerzők kiemelkedően jó alapot kapnak a felsőfokú tanulmányok megkezdéséhez bármilyen műszaki irányba is kívánnak továbbtanulni. Az elmúlt években a gépészet ágazatban végzett PG-s diákok a következő egyetemeken folytatták tanulmányaikat (a felsorolás közel sem teljes): NJE – GAMF (gépészmérnök), Bécs – Műszaki Egyetem, NJE – GAMF (informatika), Széchenyi István Egyetem (gépészmérnök), Óbudai Egyetem (Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar), SZTE (élelmiszermérnök), Dunaújvárosi Egyetem (gépészmérnök), BME (gépészmérnök), …

A CAD-CAM gépésztechnikus az alábbi feladatokat látja el:

  • Szakmai ismereteit alkalmazva hatékony támogatója a gépipari tervezésnek és gyártásnak.
  • Egy személyben átlátja az egyes alkatrészek, vagy szerelvények tervezésének és megvalósításának összefüggéseit.
  • Szakmai tanulmányait követően képes lesz ipari termékek modellezésére, funkcionális megfelelőségük vizsgálatára, valamint a szükséges tervezési dokumentációk elkészítésére.
  • Gyártási ismeretei alapján el tudja végezni a forgácsolással előállítható termékek egyetemes és CNC gépekkel való megmunkálásának előkészítését.
  • Ki tudja választani a technológiát, megmunkáló berendezéseket, készülékeket, szerszámokat.
  • Gyártási gyakorlata alapján szükség szerint tevékenyen részt tud venni a gyártási folyamatban.

A végzettséggel betölthető munkakörök: gépésztechnikus, műszaki rajzoló szerkesztő, forgácsoló, mérnökasszisztens, gépszerelő technikus, stb.

© 2019 PG

Please publish modules in offcanvas position.