logo150

ÁSZÉV – gépgyártás-technológiai ismeretek

Az ország 17 iskolájából, 38 diák jutott be az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének döntőjébe gépgyártás-technológiai ismeretek kategóriában a 234 fős mezőnyből. A versenyen igen összetett, az elmúlt 4 év ismereteit felölelő tudásról kellett számot adniuk a versenyzőknek. Az I. fordulóban interaktív teszten, a II. fordulóban írásbeli, a III. fordulóban pedig szóbeli megmérettetésen vettek részt a diákok.

A döntő szóbeli fordulóban 4 PG-s diák mérethette meg magát, akik mindannyian tudásuk legjavát nyújtották.

Az országos döntőben Bálint Levente VI., Brimo Milad VII., Hunyadi Máté X. és Kocsis Bálint Márton XI. helyen végzett.

XV. Mozaik Országos Tanulmányi Verseny

Kürti Gergely 12.d osztályos tanulónk az öt fordulóból álló Mozaik Országos Tanulmányi Verseny középiskolai fizika kategóriájában első helyezést ért el.

 Oklevelét és jutalmát április 22-én a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában megtartott díjátadó ünnepségen vehette át.

 Ugyanebben a kategóriában nemcsak az első helyezést tudhatja magáénak PG-s diák, hiszen Fazekas Marcell 10.d osztályos tanulónk a 6. helyen, míg Rosznáky-Barna Zsombor 11.a osztályos diákunk a 11. helyen végzett.

Diákjaink felkészítésében Szijártó Sándor kollégánk közreműködött.

Gratulálunk, és büszkék vagyunk mindannyiukra!

Diákolimpia röplabda

Iskolánk csapata a területi röplabda Diákolimpia megnyerésével bejutott a megyei döntőbe, ami Kecskeméten került megrendezésre. 4 iskola vívta ki a jogot a megmérettetésre: a kecskeméti Katona József Gimnázium, a szintén kecskeméti Bolyai János Gimnázium, a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium és a mi iskolánk. Körmérkőzésekkel dőlt el, hogy ki lesz a megyei bajnok. Iskolánk csapata két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett. Idén volt először, hogy szettet, meccset, sőt meccseket nyertünk egy megyei döntőben. Dicséret a fiúknak! Jövőre megcélozzuk az első helyet, ami az országos döntőbe való részvételre adna lehetőséget.

Köszönjük Balázs László tanár úr felkészítő munkáját!

„Irány az űr!” Űrkutatási Csapatverseny

A Magyar Asztronautikai Társaság a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával második alkalommal szervezte meg az Irány az űr! Kárpát-medencei középiskolai űrkutatási csapatversenyt.

A négy fordulóból álló verseny döntőjében iskolánk AstroGuys csapata 5. helyezést ért el.

Csapattagok:

  • Koncz Gábor (12.d)
  • Kürti Gergely (12.d)
  • Simon Tamás (11.d)

Mentortanáruk: Szijártó Sándor

Bolyai Matematika Csapatverseny

2022. február 26-án, szombaton rendezték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny döntő fordulóját Budapesten a Veres Péter Gimnáziumban.

A 12. osztály technikum/szakgimnázium/szakközépiskola kategóriában iskolánk Prefixumok csapata első helyen végzett.

A csapat tagjai voltak:

Kürti Gergely
Koncz Gábor
Brimo Milad
Varga Bertalan

Gratulálunk a Prefixumok csapat minden tagjának és felkészítő tanáraiknak-Kecskemétiné Hajdú Krisztina, Balázs Ferenc oktatóknak!

e-Hód Verseny

A Nemzetközi Informatikai és Számítógép-készség Versenyen 86 diákunk vett részt junior és senior kategóriákban.

A versenyen senior kategóriában

- Ollári Ádám (2/14.i) 9. helyezést,

- Kürti Gergely (12.d) 17. helyezést,

junior kategóriában

- Károly Annabella (10.d) 16. helyezést,

- Deli Bence (10.d) 20. helyezést ért el.

dr. Kalotay Kálmán bajnoki verseny gépírás

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium 9. osztályába járó Kun Szabolcs Mihály sikersorozata ebben a tanévben is folytatódott: a 2021. november 6-án Budapesten rendezett dr. Kalotay Kálmán bajnoki versenyt gépírásból, beszédírásból megnyerte, és összetett versenyben is győzött tanuló III. kategóriában.

Csenkiné Bihal Mária
felkészítő tanár

Bolyai Intézet diákpályázat

Simon Tamás a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium 11.d osztályos tanulója a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának 2021-ben megrendezésre került centenáriumi ünnepségsorozata alkalmából, a Bolyai Intézet diákpályázatán, a III. kategóriában 2. helyezést ért el.

Mentortanár: Szijártó Sándor

Tags:
Diákolimpia atlétika

2021. október 13-án Kecskeméten rendezték meg a Diákolimpia ÜCSB országos döntőt, melyen iskolánkat két csapat képviselte.

Szoros versenyt követően a súlylökők a dobogó második fokára állhattak fel. A csapat tagjai: Borbély Roland, Fekete Gergő, Czakó Zoltán, Szécsényi Ádám, Kovács Richárd.

A svédváltóban szereplő csapat országos tizedik lett. A csapat tagjai: Besze Kornél, Kovács Máté, Magyar Péter, Tímár Bálint.

A csapatok felkészítését Preiszné Bene Mónika testnevelő koordinálta.

Szívből gratulálunk!

1. oldal / 2

© 2019 PG

Please publish modules in offcanvas position.